Kwoot: 14 november

U bent niet bereid te betalen, maar door uw website heeft u ook partijen die dat wellicht wel waren de kans ontnomen om een dergelijke website op te zetten. Juist doordat er veel niet-commerciele websites zijn met ‘gratis’ informatie, is het voor grotere partijen die freelancers wel professioneel willen betalen niet aantrekkelijk dergelijks websites op te zetten.

Lees ik het nou goed: de niet-commerciele sites verzieken het voor die arme, zielige commerciele sites. Muhahahaha! Laten we het internet kapot maken anders kunnen we onze zakken niet meer vullen! Zelfs een christen argumenteert nog beter. En dat uit de mond van iemand die meent op te moeten komen voor freelancers. Irene van den Berg van het Gestapobedrijfje Cozzmoss wil zoveel mogelijk kleine, niet-commerciele websites kapot maken, want ander is het zielig voor de freelancers, zoiets. Diep triest natuurlijk. Inmiddels zijn er al hobbysites kapot gegaan die nog geen 40 unieke bezoekers per dag trokken. Ik als freelancer heb daar meer één woord voor: zum kotsen. Ik mag hopen dat dit soort krankzinnigen zich niet ooit uit mijn naam vertegenwoordigen. We hadden al een klootzakkenstichting BREIN, dat was meer dan voldoende. De gekte moet toch ergens ophouden? Ach, “auteursrechten”, dan weet u wel hoe laat het is. Overgenomen van het margeweblog van TRS, MET TOESTEMMING!

Bonusquote van TRS:

Val maar lekker deaud duffe parasiet… ga liever eens werken voor je geld, trut.


Update
: Kijk, volgens de site van deze Gestapo-organisatie moet ik mij als freelancer geroepen voelen mij bij hun aan te melden. Want: “COZZMOSS spoort schendingen op en verhaalt voor u de kosten op degene die inbreuk heeft gemaakt op uw auteursrecht.” (Citaat zonder toestemming overgenomen van de Cozzmoss-site, maar met behoud van citaatrecht). Inderdaad, als mijn tekst eenmaal gepubliceerd is, zie ik nooit meer geld, terwijl anderen het stiekem overnemen. Maar moet ik daar als een zure lul in paarse broek nou echt wakker van gaan liggen en zo’n ziekelijke opsporings- en aangifte bureau inschakelen voor het “actief opsporen” van mijn gecopieerde werk? Ik dacht het toch niet. Mijn teksten moeten weliswaar geld opleveren, ik moet ook leven, maar zijn tevens bedoeld om door zoveel mogelijk mensen te worden gelezen, opdat men kennis neemt van mijn (uiteraard geweldige) opvattingen. Het is dus PRIMA als mensen mijn teksten kopieren. Ik leef primair van het eerste bedrag wat het medium mij betaalt, en als ik via dit soort agressieve, onmenselijke en slinkse methoden een paar centen meer moet gaan verdienen kan ik maar beter kappen met mijn beroep. Dit heeft namelijk niets te maken met recht en onrecht maar alles met goedkope zakkenvullerij, centenschraperij, materiele ontevredenheid en een eeuwig durend gevoel van “hebben, hebben, hebben, meer, meer, meer”. Dit zijn niets meer dan foute jongens (en meisjes) die in de huidge Nieuwe Media-markt een gat denken te hebben ontdekt om mensen uit te kunnen persen en leeg te knijpen. Laat u dus niet bedotten door mooie woorden en een beroep op uw moraal. Dit is ordinair misbruik van oude, en helaas ver over de houdbaarheidsdatum zijnde, wetten en regels.

Fuck Cozzmoss, lang leve de waarde die impliciet al in de term freelancer zelf zit: vrijheid. Liever dat dan NSB’er met zeven guldens extra aangeefgeld.

(Deze tekst, inclusief comments, is vrij over te nemen en mag door iedereen worden gedupliceerd. Behalve door Cozzmoss. Die betalen via een ingewikkelde verdeelsleutel met veel gelul en weinig wol 50 procent van hun advertentieinkomsten per woord.)


Posted

in

by

Tags:

Comments

40 responses to “Kwoot: 14 november”

Leave a Reply