Kwoot: 6 januari

Er lijkt op dit moment een tendens te zijn, waarbij agenten journalisten en burgers het leven zuur maken als het op nieuwsgaring aankomt. Een paar voorbeelden:

* een simpele aanrijding filmen leidt tot dreiging met cel;
* de politie grijpt in als ze op scootertjes aan het spelen zijn en gefilmd worden;
* de politie neemt beelden van een journalist in beslag;
* en natuurlijk het incident waarbij de politie mijn foto van een Segway vernietigde en ik tientallen steunbeteugingen mocht ontvangen.

“De laatste tijd lijkt het aantal incidenten met de politie weer toe te nemen”, zegt Thomas Bruning, algemeen secretaris van de vereniging van journalisten NVJ. Er liggen volgens hem wel afspraken met de politie en vroeger werd in de politieopleiding aandacht aan de problematiek gegeven. “Op een gegeven moment is men daarmee gestopt.” De NVJ introduceert binnenkort een nieuwe website, waarbij een meldpunt prominenter is ingericht. Zij komen dan actief in het geweer.

Brenno de Winter vat het nog eens even samen, maar hoe je het ook samenvat, het blijft een eng politiestaatverhaal. Vooral omdat de politie letterlijk zegt “niet zeker te weten of het de volgende keer anders zou handelen”. Aan burgers en rechten hebben ze dus grote dikke schijt. Maar ach, wat kan u het schelen. Dankzij de politiestaat bent u namelijk “veilig” van “al die aanslagen” gepleegd door die vele duizenden “moslimterroristen” waarvan u uiteraard de opgestapelde keiharde bewijzen allang gezien heeft, niet? Slaapse! Op Webwereldblog.


Posted

in

by

Tags:

Comments

3 responses to “Kwoot: 6 januari”

Leave a Reply