Feb 142011
 

Prestigieus en vooral risicovol projectje van Net5: voor hun nieuwe format Secret Story was zóveel geld nodig dat ze twee van de vier geprogrammeerde series hebben moeten schrappen. Het budget zit kortom helemaal in deze nieuwe dertien weken durende real life soap die Big Brother en De Gouden Kooi moet gaan overtreffen. En omdat Secret Story in het buitenland ook een enorm succes was, gaat het hier ook lukken, is de gedachte. Ja, dat hebben we eerder gehoord. Zo zou CQC ook een instant succes zijn omdat het al in 320 landen een succes is. Dat hebben we geweten. Dat het budget is opgegaan aan de villa in Portugal waar vijftien IQ-loze semi-psychoten, potentiële Oh Oh Cherso II-deelnemers, randdebielen, narcistische ghettotokkies en andere typische SBS-kijkers, werd wel duidelijk tijdens de openingsshow afgelopen zondagavond. Zelden zag Nederland zo’n slecht programma. Alles wat mis kon gaan ging mis: de presentatie was van zulk tenenkrommend slecht niveau dat zelfs De Zomer Draait Door er briljant bij leek. De autocueteksten waren duidelijk geschreven door een groep eerstejaars hbo-scholieren, de techniek en regie was volledig wegbezuinigd waardoor men een beroep heeft moeten doen op amateur tv-makers en de schakeling met de bewoners in Portugal was waarschijnlijk sneller en beter gegaan met rooksingnalen of twee blikjes aan een touwtje. Dat is op zich al erg, maar deze show was dus niet live. Ook al leek dat wel zo: om de twintig seconden vielen er pijnlijke stiltes, maakten de presentatoren half verstaanbare Seth Gaaikema-grapjes en ging er iets mis met de techniek. Bij een liveshow doe je daar niets aan, maar het voordeel van een opgenomen programma is dat je de fouten er uit kunt monteren. Maar kennelijk is ook die laatste Avid-montageset bij Net5 verkocht op Marktplaats.nl om de laaste restjes Secret Story te kunnen bijlappen want de hele opname leek zo de buis te zijn opgeslingerd, inclusief amateuristich margegepruts. Alsof ze bij Net5 nog nooit van een eindredacteur hebben gehoord. Lees verder op DeJaap >>>