Zucht: het is weer Movember, weer een “kanker-is-een-feestje” maand

Even wat wist-u-datjes over prostaatkanker, voordat de kanker-is-een-feestje-dus-we-gaan-snor-dragen-voor-het-goede-doelmaffia er weer mee vandoor gaat (want je kunt ZOVEEL lol hebben met kanker nietwaar?):

– Prostaatkanker is vooral een ouderdomsaandoening. 80 procent van de diagnoses wordt gesteld bij mannen ouder dan 65.

– Derhalve komt prostaatkanker vaker voor naarmate de gemiddelde leeftijd stijgt. Bij 50 procent van de mannen boven de tachtig die aan andere oorzaken overlijden, blijkt bij autopsie dat ze prostaatkanker hadden, kennelijk zonder symptomen. Aangezien men meestal niet veel ouder wordt, kunnen we niet controleren of dit percentage stijgt naarmate men ouder wordt, maar het ligt wel in de lijn der verwachting dat als mannen gemiddeld 200 zouden worden ze allemaal dood zouden gaan aan prostaatkanker.

– In dat geval geldt: in theorie krijgt elke man prostaatkanker, maar de meesten worden er niet oud genoeg voor

– Prostaatkanker is het ultieme bewijs van beslist onintelligent design: de prostaat gaat maar heel beperkt mee en wordt uiteindelijk afgebroken door kanker.

– Je snor laten staan voorkomt gegarandeerd bij niemand prostaatkanker. Een snor heeft ook niets met een prostaat te maken. Het verband tussen een snor en een prostaat ontgaat echt iedereen. Een snor dragen om “een vuist te maken tegen prostaatkanker” is dan wel erg humoristisch (doordenkertje). Het dragen van een snor is wel weer een bijzonder fijne wijze om aan iedereen te kunnen laten zien hoe ontzettend je deugt. En lachen hoor, zo’n snor, lachen! Ziet u wel: altijd leuk, kanker!

– Geld doneren voor onderzoek naar prostaatkanker slaat nergens op: er zijn niet voldoende onderzoeksvoorstellen om al dat geld aan prostaatkanker te kunnen besteden. Bovendien is het dus een ouderdomsziekte. Onderzoeken naar jeugdkanker of leukemie heeft een wat hogere prioriteit.

– Geld voor onderzoek alleen is maar een klein gedeelte: er zijn een beperkt aantal onderzoekers, een nog beperkter aantal goed te keuren onderzoeksvoorstellen en uit al die onderzoeken komt niet zomaar “een medicijn tegen kanker” rollen want dat bestaat niet. Hoeveel snorren je ook laat staan, en hoeveel geld je ook doneert, de komende decennia gaan mannen op leeftijd gegarandeerd dood aan prostaatkanker.

– De beste remedie tegen prostaatkanker is niet oud worden. Als elke Nederlander gemiddeld 40 wordt is er ook geen prostaatkanker meer.

– Bij de aanblik van mannen met snor (“KIJK ONS EENS EVEN INZETTEN VOOR HET GOEDE DOEL!”) krijgt elke zichzelf respecterende prostaat spontaan de behoefte aan kanker. En terecht. Denk dáár eens aan!


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

14 responses to “Zucht: het is weer Movember, weer een “kanker-is-een-feestje” maand”

Leave a Reply