Jan Bennink (@superjan) publiceert verzamelde haat; welkom in de anus van het internet

Screen Shot 2013-04-03 at 11.03.26 AM

 

Door Jan Bennink – Ik ben van twitter af. het was een mooie tijd. Vijf jaar lol. Maar er was ook een donkere kant. Vooral de laatste jaren heb ik heel wat ellende op me af gekregen en een blik geworpen op de zwaar gestoorde kant van Nederland. Fascinerend. Vandaar dit kijkje in de achteruitkijkspiegel. Voor ik alles weer vergeten ben.

Wat is de dark side of twitter? Ieder heeft zijn eigen kwellingen, zijn eigen nachtmerries, dit waren de mijne.

Ik had af en toe loslopende idioten zoals Jeroen de Kreek of @jacob572 achter me aan, die konden hard schelden, maar het vervelendste waren de clans. Meestal gewapend met blogs en een trouwe aanhang (vaak niet de allerschranderste figuren) die veel van wat er geschreven werd voor zoete koek slikten. En nog steeds slikken.

Krapuul.nl, aangevoerd door de semi anonieme blogger @jvdheuvel67. @Tibaert, Alphonse Scaf, een oud maar vals mannetje uit Maastricht met zijn vrienden @kesteab en @wijnazijn.

En je had uiteraard de club van Peter Breedveld ,@frontaalnaakt. Een hechte club met nonieme  en anonieme figuren. De prominentsten zal ik even opnoemen: zijn vriendin @Hassnae bekend van radio,TV en van http://www.elsevier.nl/Nederland/nieuws/2013/3/OM-gelast-onderzoek-naar-identiteitsroof-VU-studente-1205560W/ . @jajaapja, @renekoeman die mij de laatste tijd agressief en fanatiek stalkten, engerds als @tfwc_ en Ralph van der Geest en @nilsvarnhem. Zwaardvechter @martvdwege, stoere friezen als @foaroan en @smeetsfrans, steunzolenman @edgeofeurope en wat wekere types als @herbertkuiling en de totaal verknipte stalker en fatsoensfetisjist @hufterhunter Gregor Hakkenberg. En de dames @mrkwrdg (twittercactus) en @esther_305. 

In het begin had ik eigenlijk weinig last van de haat die al eerder mijn vrienden @Loorschrijft, @BertBrussen en @Pritt trof. Ondanks dat ik een Geenstijl-fan en een Powned-bestuurslid was, kon ik eigenlijk prima met iedereen opschieten. @frontaalnaakt heeft zelfs eens bij me gesolliciteerd. Ik heb hem niet aangenomen. Maar toen Powned bij hem op de koffie kwam, nam ik het op twitter voor hem op. Toen Hassnae ooit werd belaagd, verdedigde ik haar.

Echter. Toen op een gegeven moment mijn dochter in een discussie over mongolen opdook op frontaalnaakt.nl, en deze post, geschreven door een zekere Hans van Milner (anagram van Nils van Arnhem), niet werd verwijderd, besloot ik dat ik niks meer met Peter Breedveld, redacteur van Ad  Valvas, en zijn vrienden te maken wilde hebben.

Dat werd me niet in dank afgenomen.

De zaak escaleerde. Zeker toen ik het opnam voor Loor van het weblog www.loorschrijft.nl ( Waarom ik dat deed kun je hier zien.)

Sinds die dag was het dus oorlog. Een behoorlijk eenzijdige oorlog. Compleet met laster, impliciete bedreigingen, stalking, belediging en anonieme stukken op de site Hollandse Hufters. En uiteraard stukken op frontaalnaakt.nl die veel mensen, waaronder veel fanatieke types, deden besluiten mij zonder verdere verificatie of een en ander wel waar was, maar eens stevig te haten.

Absoluut dieptepunt was de bewering van Peter Breedveld dat ik had getwitterd dat Hassnae had “gelachen om dode joodse kinderen” tijdens een uitzending van P&W.

Deze valse beschuldiging, die hij eerst introk en daarna toch nog een paar keer herhaalde, kwam me op hele nare berichten te staan (zie de tweets van @PVVemmen). Ik besloot daarom alles verder te registreren. Voor de politie. Voor de geschiedenis of gewoon voor mezelf. Om zoals hier op Pinterest te publiceren. Of om er een kunstwerk van te maken. Of all of the above. Het is een afschrikwekkende lijst geworden.

Ik heb maar zeer spaarzaam tweets over anderen in deze lijst opgenomen voor de context. Ik heb tientallen screenshots en links over anderen. Maar deze pagina gaat over mij.

Pleit ik mijzelf dan helemaal vrij? Niet helemaal. Ik heb best eens teruggescholden zoals die keer dat ik Breedveld een “antisemitische rat” heb genoemd na jaren van folteringen aan het adres van Loor. Ik ben dus niet van smetten vrij, ondanks m’n excuses.

Verder heb ik Peter “Beertje Pippeloentje” genoemd en Hassnae “taartvrouwtje”.  En soms ben ik uitgevallen tegen m’n belagers na weken van getreiter.

Ook ik stond bekend als een stevige twitteraar. Maar wat mij overkwam ging veel verder dan stevig. Enfin, oordeel zelf.

Veel leesplezier.

 


Posted

in

, ,

by

Tags:

Comments

43 responses to “Jan Bennink (@superjan) publiceert verzamelde haat; welkom in de anus van het internet”

Leave a Reply