Stalkers, alle schaamte voorbij

Onlangs publiceerde VK.nl-columnist Jan Bennink zijn schokkende verzameling aan haat. Een groot gedeelte van deze haat is afkomstig van notoire stalkers, die zich anoniem verschuilen achter een bijzonder kwaadaardige website waar iedereen die ook maar iets te maken heeft met Geenstijl (of Powned of TMG) letterlijk wordt belaagd. (Reden: “Jullie doen het zelf ook”, alleen ontbreekt voor dit “argument” tot nog toe elke onderbouwing.) Niet alleen worden alle privacygegevens van (oud)-medewerkers van Geenstijl online gezet, ook de namen van vrienden, vriendinnen, familieleden en geliefden worden gepubliceerd. Uiteraard is alles voorzien van niet-onderbouwde laster en onlangs werden “hufters” (dat zijn dus uitsluitend Geenstijl- en Pownedmedewerkers) impliciet bedreigd met vuurwapengeweld door lieden waarvan blijkt dat ze inderdaad een wapenvergunning bezitten. Maar wat is de reactie van deze “hufterhunters” op de muur van Jan Bennink-haat, een psychotische verzameling haat waar je maag letterlijk van omdraait? Het volgende: “Dat iedereen maar voor het gemak voorbijgaat aan het feit dat hun zorgvuldig georganiseerde lastercampagne tegen Frontaal Naakt toch in eerste instantie ontstaan is uit diepgewortelde angst voor de multiculturele samenleving” (Citaat van de haatsite “Hollandse Hufters”, die ga ik om voor de hand liggende redenen hier niet linken.)

Nu zal ik niet ingaan op het laatste gedeelte van de zin. Dat wij “angst voor de multiculturele samenleving” zouden hebben is de standaard lasterretoriek die al sinds de jaren zestig uit de kelen van “progressieve” Nederlanders klinkt.

Nee, veel storender is de suggestie van “een zorgvuldig georganiseerde lastercampagne”. Dat is een bewering die opzichzelf al laster is. In tegenstelling tot Jan Bennink, hebben deze “hufterhunters” geen enkel bewijs van een “lastercampagne”, laat staan “een zorgvuldig georganiseerde lastercampagne”. Sterker nog, er zijn héél véél bewijzen van een lastercampagne die uit de hoek van deze “hufterhunters” komt (de muur van haat van Jan Bennink is slechts een topje van de ijsberg) en nul bewijzen van laster die afkomstig is van ondergetekende, Jan Bennink, en vele, ele anderen die inmiddels gebukt gaan onder de stalking en haat van deze zichzelf “fatsoenlijk” noemende lieden. Merkwaardig, aangezien deze “hufterhunters” herhaaldelijk op hun eigen site hebben geschreven dat je “zorgvuldig een archief van de hufters moet bijhouden”. Dat is dan kennelijk nogal mislukt tot nu toe. Ofwacht, er zijn tweets met meningen. Meningen die helemaal niets te maken hebben met laster of beledigingen, maar gewoon meningen zijn die jullie niet aanstaan.

Omdat ik vind dat er een grens moet zijn aan de intimidatie van andersdenkenden, en jarenlange belaging de grens van vrije meninsuiting inmiddels heeft overschreden, heb ik besloten een zo groot mogelijk podium te vergaren om iedereen te kunnen laten zien wat er gaande is. De haatmuur van Jan Bennink spreekt boekdelen (betere bewijzen kun je volgens mij niet hebben) maar ik denk dat alle media op de hoogte moeten worden gesteld van wat nu alweer jaren in Nederland gaande is, wie daarvoor verantwoordelijk zijn, en dat het gevolg daarvan is dat mensen inmiddels moeten stoppen met twitteren. Dit is voer voor een landelijk debat.

Uiteindelijk zijn deze zelfbenoemde “hufterhunters” ervoor verantwoordelijk dat enkelen hun beroep niet meer kunnen uitoefenen zoals zij dat zouden willen, namelijk het uiten van hun mening.

En dat is heel erg kwalijk. Door het anoniem achtervolgen van columnisten en schrijvers, door de namen van hun geliefden, hun kinderen, hun verleden en verzinsels te publiceren op een website, voel ik mij geïntimideerd. Zo geïntimideerd dat zelfcensuur het resultaat is. En ik ben niet de enige, het stoppen met twitter van Jan Bennink is wat dat betreft duidelijk genoeg.

Dat kan niet en dat mag niet. De mening in Nederland is en blijft vrij. En wanneer dat niet langer zo is, zal die vrijheid juridisch moeten worden afgedwongen. Ik weet zeker dat een uitspraak van een rechter inzake stalking, laster en belaging van online anoniemen veel zal betekenen voor een hoop anderen die, soms al jaren, ernstige hinder ondervinden van deze terreur.

Voor degenen die nu nóg willen blijven volhouden dat niet zij maar wij de daders zijn, heb ik een eenvoudige uitdaging: toon gerust aan hoe precies wij ons bezigen aan “een zorgvuldig georganiseerde lastercampagne”. Ik zie een muur vol haat zoals Jan Bennink die heeft gemaakt waaruit duidelijk blijkt dat ook wij de godganse dag haattweets rondststuren en dag in dag uit lastertopics tikken graag tegemoet. Ik ben bijvoorbeeld heel erg benieuwd welke site (met anonieme auteurs) waarop jullie privé-gegevens worden gepubliceerd, jullie geliefden en familie worden geïntimideerd en waarop wij dreigen met vuurwapengeweld wij dan zouden hebben opgericht. Naar mijn weten is die er niet, maar aangezien wij bezig zijn met “een zorgvuldig geplande lastercampagne”, moet daar toch voldoende bewijs voor te vinden zijn, nietwaar?

Koud kunstje zou ik zeggen.

En als jullie toch bezig zijn: toon ook even aan van welke laster jullie precies slachtoffer zijn? Wanneer precies werden jullie voor het laatst op een (volgens herhaaldelijk eigen zeggen) goedgelezen weblog “kankergezwel”, “fascist” “pusbuil”, “pornoverslaafde”, “racist”, “psychopaat”, “gestoord” of “Adolf Eichman” (en veel en veel meer) genoemd? Ik weet namelijk nog wel wanneer ik dat werd genoemd, honderden keren in enkele maanden om precies te zijn, en daar heb ik bewijs van. Jullie?

En staat dat bewijs van jullie wellicht op deze site? Doe gerust een zoekopdracht. Staat dat wellicht op ThePostOnline? Laat het me maar eens zien dan. Tevens een leuke zoekopdracht voor al die dwaallichten die automatisch aannemen wat de lasteraars zeggen waar is: kijk gerust rond op deze site en kom zelf tot de conclusie dat er niks te vinden is waardoor wij dagelijks deze laster moeten laten welgevallen.

Nee, die bewijzen zijn er niet. Dat klopt. Gelukkig is het bewijs tegen jullie er wel. Met als gevolg dat jullie inmiddels langzaam stikken in je eigen haat.

En dat mag wat mij betreft iedereen weten. Ook buiten het internet. En vertrouw mij gerust: de eerste oude media hebben al belangstelling getoond voor wat Jan Bennink aan bewijzen heeft verzameld. Daar gaan jullie nog veel van horen. En zolang het niet lukt om jullie laster tegen ons te onderbouwen, gaat dat een eenzijdig verhaal worden waar wij in ieder geval heel veel lol aan gaan beleven. Daar kun je zeker van zijn.

Ach, trekt u gerust zelf de conclusie: hier de bewijzen tegen de “hufterhunters”, hier de bewijzen tegen ons.

Bindende LOLleestip waarin ongeveer alles staat wat er over te zeggen valt: hier.

Peace.


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

11 responses to “Stalkers, alle schaamte voorbij”

Leave a Reply