Het bruto contract van Hollands Next Top Model

vuk jou met je schoenen en lik mn knieeen weet je zoiets van Vandaag in Vara TV Magazine (nummer 15) een prachtig stuk over de “mitsen, maren en minussen van topmodellen in de dop”: de contracten van Max-Models. Het blijkt dat het contract met vijftigduizend euro minimumloon, aangeboden aan de winnaar, wel heel erg bruto is. Het loon wordt verdeeld over twee jaar, en daar komen kosten als ‘tickets, bureauprovisie (20%) en koerierkosten’ overheen. Waar dan ook nog eens een boeteclausule ter waarde van tweehonderdvijftigduizend euro tegenover staat. Best schraal. Schraler nog is het contract van de overige elf niet winnende deelnemers. Zelfde boeteclausule, geen minimumloon. “Maar het contract is niet bedoeld als strop om de nek”, aldus Max-Models. Ja, je moet wat voor dat topmodellenbestaan over hebben, zullen we maar zeggen. De reactie en uitleg van Max-Models vindt u dus in Vara TV Magazine nummero 15 (ook met extragratis Herman Brusselmans-interview). Voor de verstokte Oude Media haters hier vast een aanjager.


100 euro boete per niet beschikbare werkdag; zelfs de zon gaat hier niet voor niets op. En een bruto bedrag van vijfentwintigduizend euro per jaar, waar kosten nog eens af gaan, levert netto een bedragje op waar het gemiddelde tienermeisje nou bepaald niet over dagdroomde tijdens haar toekomstvisioenen over het uitsluitend eten van blaadjes sla en het drinken van flesjes water in ruil voor een Kate Moss-achtige celbritystatus en een villa in Beverly Hills.
Voor dit alles moet een model wel tweehonderdvijftig dagen per jaar beschikbaar zijn. En natuurlijk tien dagen per jaar gratis meewerken voor promotiedoeleinden.


Posted

in

by

Tags:

Comments

2 responses to “Het bruto contract van Hollands Next Top Model”

Leave a Reply